“Trainen in een wedstrijdskiff is dan echt geen goed idee, met de ROWonAIR® kan het wel!”

Christian Gerstner is  voormalig toproeier. Hij roeide twee decennia terug op hoog wedstrijdniveau. Hij trainde mee met het Duitse kader en roeide op de Duitse nationale kampioenschappen.

Eind oktober besloot hij met een ROWonAIR® mee te doen aan een 8 km-wedstrijd, de Ratzeburger Rowing Challenge in Noord-Duitsland. Het was een bijzonder sterk veld met zelfs ook toproeiers uit Duitsland en Polen.

Net als de andere 110 deelnemers had hij kunnen besluiten de wedstrijd in een skiff van zijn vereniging te roeien. Dat deed hij niet: “Ik wilde gewoon testen hoe het is om met de ROWonAIR® die wedstrijd te roeien. Ik ben er heel positief over! Hij ligt zeer stabiel in het water en je kunt heel ontspannen roeien juist ook met golven waar je moeiteloos in balans overheen vaart. Het gevoel van de roeihaal en de roeitechniek is volledig gelijk aan die van de gebruikelijke roeiboten. Je voelt wel iets meer weerstand en uiteraard zit tempo 40 er niet in. Maar je komt toch een heel eind, tempo 30 zou je moeten kunnen halen. Ik was in ieder geval verrast dat ik met een gemiddelde snelheid van 10.4 km/u heb gevaren en dat terwijl ik niet serieus ervoor getraind had en spontaan meedeed.”

Christian kocht de ROWonAIR® om verschillende redenen. Hij woont dichtbij de rivier de Elbe en is lid van een roeivereniging, maar die is voor een regelmatige training te ver weg. Hij wilde toch snel en makkelijk vanuit huis het water op en goed op de Elbe kunnen trainen ondanks het bij tijd en wijle drukke vaarverkeer. “ Trainen in een wedstrijdskiff is dan echt geen goed idee”, vertelt Christian en vervolgt, “met de ROWonAIR® kan het wel. Je kan je bijzonder goed op de techniek concentreren en de details verfijnen omdat je geen last hebt van vervelend water. Omdat je zo ontspannen roeit kun je bijvoorbeeld perfect de timing van de inzet trainen. Je voelt en hoort dan ook meteen dat de ROWonAIR® echt goed door het water loopt”, aldus een enthousiaste Christian en hij vervolgt, “Dat je hem bovendien zo gemakkelijk mee kunt nemen is heel leuk. Ik kan nu overal onafhankelijk roeien op elk water en tijdens onze vakantie dit jaar had de hele familie er plezier van. Mijn vrouw heeft ermee gesupt, onze kinderen konden met het roeiboard in het water spelen en ik kon gewoon lekker blijven trainen.”

Met dank aan onze Duitse ROWonAIR®️-partner Sportwerft.de voor de ondersteuning en de kopfoto.

 

De Ratzeburger Rowing Challenge in Noord-Duitsland. Foto van Ratzeburger Ruderclub.
De Ratzeburger Rowing Challenge in Noord-Duitsland. Foto van Ratzeburger Ruderclub.
Christian Gerstner, voormalig Duitse toproeier, in actie op de ROWonAIR®. Foto van Ratzeburger Ruderclub.
Christian Gerstner, voormalig Duitse toproeier, in actie op de ROWonAIR®. Foto van Ratzeburger Ruderclub.
In het deelnemersveld. Foto van Ratzeburger Ruderclub.
In het deelnemersveld. Foto van Ratzeburger Ruderclub.