Dubbeltwee roeien tijdens Corona

Dé veelzijdige aanvulling op de vloot met goede vaareigenschappen!

onderhoudsarm – mobiel – betaalbaar

Roeien tijdens Corona
Roeien tijdens Corona

Roeiverenigingen zoeken op dit moment naarstig naar manieren om met inachtneming van de Coronaregels toch met elkaar te roeien. Een 4 met twee roeiers is geen zeldzaamheid. Het kan anders.

Dubbeltwee roeien op 1.77 m afstand!
Bij de dubbeltwee van ROWonAIR® zijn de roeiplaatsen 1.77 m van elkaar verwijderd. Het gaat hier om een speciaal voor de roeisport ontwikkeld met lucht gevuld high-tech roeiboard van 5,5 meter lang.
Het bijbehorende lichtgewicht en demontabele roeisysteem is afgeleid van de Concept-2 ergometer en samen met de (deelbare) koolstof riemen vormt de boot een goed lopende stabiele 2x.

In een handomdraai van dubbeltwee naar skiff
Met één roeisysteem minder is de 2x binnen een paar tellen een 1x waarmee het zorgeloos en comfortabel roeien en trainen is. Wel zo prettig als met stijgende temperaturen en een voortdurende lockdown de drukte met bijbehorende irritante golfslag op het water toeneemt. Met de ROWonAIR® doorklief je de golven stabiel en met gemak wat betekent dat de roeitijden niet tot de vroege ochtend beperkt blijven en er letterlijk iets meer lucht komt in het afschrijfsysteem.

Efficiënt en handig in de loods
De ROWonAIR® neemt op de vereniging nauwelijks plaats in; het luchtgevulde board kan zonder stelling een plaats krijgen, tegen de zijkant in de loods, ergens achter een stelling of juist bovenaan op de stelling omdat het board met 10 kg prima (alleen en schadevrij) te tillen is. Ook het roeisysteem van de ROWonAIR® weegt circa 10 kg; je schuift het binnen twee minuten in elkaar zonder gereedschap, daarna zet (en zeker) je het systeem op het board. Zonder lucht en opgevouwen past het roeiboard in de bijbehorende tas en dat geldt ook voor het roeisysteem.

Kan tegen een stootje en onderhoudsarm
De high-tech gelaagde rubbers vormen een dermate sterke romp dat de ROWonAIR® prima tegen een stootje kan en amper in de werkplaats zal belanden. Een puntje tegen de bekende loodsdeur of een ongelukkige valpartij veroorzaakt geen notitie in het schadeboek en een tijd lang ‘uit de vaart’. De ROWonAIR® is onderhoudsarm.

Groot gewichts- en lengtebereik
Licht of zwaar, kort of lang het board heeft een groot gewichtsbereik en de onbegrensde monorail kent geen aanstotende bankjes of slidings die irritant in de kuiten prikken.

Veelzijdige instructie
De ROWonAIR® is uiterst geschikt voor beginnersinstructie. De instructeur kan onbezorgd vanaf de kant instructie geven, ervoor kiezen met een extra opzetbaar zitje tegenover de roeier te zitten, of zelf mee te roeien met de dubbeltwee variant.
Tip: het roeisysteem zou je ook apart kunnen gebruiken op de wal of als ‘roeibak’ op een (lagere) steiger voor de eerste instructies.
Voor de jeugdinstructie is de ROWonAIR® erg geschikt; door zijn enorme wendbaarheid is het leuk spelevaren en je kunt er allerlei behendigheidswedstrijdjes mee verzinnen. En niet alleen roeiend, maar ook als sup of kayak!

Veilig het water op
Met de ROWonAIR® ben je veilig onderweg in de winter als ook op ruiger water, ook op stromende rivieren en op zee is hij in zijn element; uiteraard moet je dan wel de kennis en vaardigheden hebben om daar veilig handelend te roeien of anderszins te watersporten. Omslaan is alleen met heel veel moeite mogelijk en als, dan klim je veel eenvoudiger weer op het roeiboard dan in een skiff of C-boot.

Tochtjes zonder trailer
De ROWonAIR® past achterin de auto en is bij uitstek geschikt om snel en op korte termijn mee te nemen op een tochtje elders. Planning voor botentransport, trailers en trekhaken zijn overbodig. Verenigingen kunnen overwegen de ROWonAIR® voor een aantal dagen toerroeien te laten afschrijven door leden.

Riemen
Het conventionele roeisysteem RowMotion® is voorzien van Concept-2-dollen waardoor de meeste verenigingsriemen gebruikt kunnen worden. In dat geval kan je de deelbare riemen alleen gebruiken bij transport voor toertochten. Of je kiest voor een ROWonAIR® zonder de deelbare riemen.

Heb je nog vragen neem contact op!

Download dit volledige bericht

Bekijk de prijslijst

 

 

ROWonAIR in actie

Opbouw ROWonAIR